Presbitereink

Bányász Lajos

A kárpátaljai Técsőn születtem református családban. Ifjú koromban, bár nem volt javasolt, de mindvégig aktív tagjai voltunk a helyi gyülekezetnek. Feleségem, gyermekeim és unokáim is mind reformátusok.

1978-ban települtünk át Magyarországra, Budapestre, majd 1984-ben telepedtünk le Érdligeten. Már az első héttől kezdve aktív tagja lettem az érdligeti gyülekezetnek. Buszsofőr foglalkozásom által sok szolgálatot vállaltam a gyülekezet bel- és külföldi kirándulásaiban. Nagyon szeretem ezt a gyülekezetet. Sok testvérrel tartok fenn szoros kapcsolatot. Mindenkinek igyekszem segíteni, ahol csak tudok. Magamat barátságos és közösségi embernek ismerem. 2006 óta vagyok a gyülekezet presbitere.

Mind a templom körüli, mind pedig a közösség életét érintő bárminemű munkában azonnal igyekszem rendelkezésre állni és legjobb tudásom szerint a feladatokat ellátni. Kedves énekem, amit gyakran énekelgetek a 265. dicséret, amely versszakainak kezdő szavai a következő üzenetet adják ki: Hagyjad az Úrra a te útadat, bízzál Őbenne, Ő megcselekszi.