Imaest 2023. szeptember 2. 18:30

A pakisztáni üldözött keresztyénekért

Szeretettel hívunk mindenkit ökumenikus imaestünkre, ahol a pakisztáni üldözött keresztyén testvéreinkért imádkozhatunk közösen. Vendégünk lesz egy pakisztáni keresztyén család, akik betekintést engednek az országban zajló üldöztetésekbe. Ennek a családnak az egyik tagját, egy lelkipásztort olyan súlyosan bántalmaztak, hogy élet és halál között van ezekben a pillanatokban is. Az imaesten adakozást is hirdetünk a bántalmazott családapa és lelkipásztor családjának javára.

SEGÍTSÉGKÉRŐ LEVÉL

Kedves Zoltán!
Nehéz szívvel és sürgősséggel írom a mai levelet. Szörnyű események bontakoztak ki Pakisztánban, és a helyzet romboló fordulatot vett.
Nemrég 32 templom és számos keresztény ház leégéséről szóltak a hírek a pakisztáni Jarranwalában. Ezeket a szörnyű cselekedeteket egy keresztény egyén elleni istenkáromlás vádja váltotta ki. A keresztény közösség félelemben és kétségbeesésben él, és küzd a pusztítás következményeivel.
A tragédia azonban nem áll meg itt. Azért fordulok hozzád , hogy buzgó imáitokat kérjem nagybátyámért, aki elkötelezett lelkész Pakisztánban. Egyik megingathatatlan elkötelezettsége mellett, hogy megvédje a lányok méltóságát és biztonságát egy keresztény kollégiumban, egy muszlim tömeg erőszakos támadásával találta szemben magát. Az eset miatt az életéért küzd jelenleg a kórházban. Nagybátyámnak négy kiskorú gyermeke van, akik közül a legfiatalabb még csak 10 éves. Ezek az ártatlan életek most komoly veszélyben vannak, biztonságuk kockán forog.
Kérem imáitokat, gondolataitokat és együttérzéseteket, hogy együtt fohászkodjunk ebben a kihívásokkal teli időszakban. A remény és a támogatás kollektív erejeként gyűljünk össze, kérve Istent, hogy vigyázzon nagybátyámra, családjára és mindazokra, akik a viszontagságokkal szemben szenvednek. Fáj értük a szívünk, és az ima erejébe vetett rendíthetetlen hitünk révén változást érhetünk el.
Ebben a nehéz időszakban gondolok a közösségünk erejébe, amely összeköt bennünket. Ha a szívedhez szólt, kérlek, oszd meg ezt az imakérést másokkal is.
Szívem mélyéből köszönöm, hogy időt szánunk a család kisegítésére és hiszem, hogy együtt pozitív változást érhetünk el. Isten óvja őket, és hozza őket Európába, hiszen most és a jövőben bármikor veszélybe kerülhetnek Krisztusba vetett hitük miatt.
Hálával,
C.A.