Gyülekezeti kirándulás

Tétényi fennsík

2023. március 25.

Szeretettel hívunk mindenkit következő gyülekezeti kirándulásunkra a Tétényi fennsíkra és a Memento Parkba 2023. március 25-én.

Gyülekezés: Memento Park bejáratánál délelőtt 10:00 órakor. Ld: ITT

A kirándulás során előbb megtekintjük a MEMENTO PARKOT.

A parkban 41 szobor és emlékmű található. Lenin, Marx és Engels, Kun Béla és Osztapenko kapitány mellett itt állnak a “Magyar-szovjet barátság” és a “Felszabadulás” allegorikus emlékművei, valamint munkásmozgalmi személyek vagy a szovjet Vörös Hadsereg katonái, és más gigantikus alkotások. (Belépő: Teljes árú jegy 3000Ft/fő; diák/pedagógus 1800 Ft/fő; 14 év alatti gyerek: 1200 Ft/fő. Csoportos jegy 20 főtől 1800 Ft/fő).

Ezt követően a Tétényi fennsík tanösvény 3 km hosszú útvonalát járjuk be kényelmes tempóban körülbelül 1,5-2 óra alatt. A fennsík élővilága sérülékeny, ezért kérik, hogy a területen ne hagyj semmit, és ne vigyél magaddal mást, csak az élményeidet! A Tétényi fennsík tanösvény pórázon vezetett kutyákkal is látogatható.

A Tétényi-fennsík a Budai-hegység déli előterében helyezkedik el. Önálló kistáj, amelyet északról a Budaörsi-medence, keleten és délen a Duna-völgye határol. Nyugaton a Szidónia-völgy választja el az Érd-Sóskúti-fennsíktól.

A fennsík 100 m magas éles peremmel emelkedik ki a Budaörsi medencéből, majd árkokkal, kisebb mélyedésekkel tagolt felszíne enyhe lejtéssel tart a Duna felé. Átlagos tengerszint feletti magassága 200 m, nyugaton 230 m fölé emelkedik. Keleten és délen töréslépcsőkkel végződik a Duna-völgyében.